Hakkımda

Merhaba,
Mösyö Dukan’ın koluna girerek çıkmış olduğum bu yolda, yanımda olmak isteyen, elini uzatan, yardım öneren veya destek bekleyen herkese açık bir blogdur bu.Kendi kendimize konuşmak, Umut verici veya destek bekleyen sonuçları paylaşmak, Evde deneysel yollarla modifiye ettğimiz tarifleri paylaşmak için burdayız.

Ben kim miyim?

15 yıllık iş hayatının sonunda taca çıkmış yönetici eskisi, şimdilerde diyet koçu, mutfağının patronu, çocuklarının kölesi, Mösyö’nün müridi, twitter’ in @pek_simet ‘i Melike Mehmetoğlu ‘yum.

Mottomuz

  • Diyet kaçınılmazsa zevk almaya çalışın.
  • Düğüne geldiysek oynarız diyet yapacaksak mutfağa girer eğleniriz
  • Bir ömür hepsini yedik, bi süre yemeyiveririz.
  • Bu blogdaki tarifleri almak yapmak ese dosta hava atmak calip cirpmak serbesttir.
  • Ey diyet edenler; porsiyon sınırı yok diye geceyarisi kebap köfte yemek ifrata kacmaktir.
  • Şüphesiz ki mösyö normalle yetinenlerin yanındadır.
  • Protein Diyeti Tüm inanç sistemlerinin aksine inananları taş yapar. 🙂
  • İnanırız ki mutlu son, karbonhidrat ve şekerden uzak kalanlara daha yakındır.
  • İtirafı edilmiş, pişman olunmuş diyet kaçamağının bedeli tempolu yürüyüşdür.
  • Paylaşılan acılar, azalır, eskiden girilmeyen kıyafetleri giyebilmek cana can katar.
  • Hamama giren de, spor yapan da terler.

Diyet yapıyoruz diye tatsız tuzsuz ve hep aynı yiyecekleri yemek zorunda değiliz.Keyifli şeyler yiyebilmek, diyet yapabilme direncimiz artırıp, uzun süre gerektiren hedeflere ulaşmayı kolaylaştırır.

Kahvaltıda 1yumurta 1 dilim ekmek üstüne labne peynir ve tatlandırıcılı kahve de tüketebilirsiniz.Veya aynı malzemelerle yapılan 1 dilim tiramisuyu yemeyi de tercih edebilirsiniz.. Tarif benden tercih sizden.

not: Yüksek tansiyon, şeker, kolestrol veya farklı herhangi bir sağlık sorunlarınız varsa doktorunuza danışmadan bu diyeti de, başka bir diyeti de yapmayın, kendi başınıza başlamayın.

Her diyet kişiye özeldir. Kendi sağlık testlerinizi yaptırıp doktorunuza danışarak bir diyete başlamanızda fayda vardır.

Bu blog kendi kişisel kilo verme deneyimimi paylaştığım şahsi blogumdur. Dukan diyetini yapmayı tercih etmiş kişiler için, motivasyonel yazılar, Turk damak tadına göre geliştirdiğim yemek tarifleri, alıntılar ve tecrübe paylaşımları içerir. Hiçkimseye herhangi bir diyet ve beslenme tavsiyesi vermez, belirli bir diyeti önermez.

fotoğraf : Melis Gündoğar

104 comments on “Hakkımda

  1. 83 kg ile başladığım ve sonunda başarı hikayesiyle bitecek bu yolda, siz farkında olmadan yanımda olup destek olduğunuz için çooooooook teşekkür ederim 🙂
    Her gelişmeyi sizinle paylaşacağım yani kaçamak maçamak yok. Umarım benden sonra başlayacaklara, başlamayı düşünüp korkuları olanlara örnek iyi bir öğrenci olurum 🙂 Ben çok inanıyorum ve başaracağım 🙂

    ( Twitter : ozgeirf )

    • Ben de inanıyorum size.Cunku ben de dahil cevrem bu diyete başlayıp hiç almadıkları kadar iyi sonuç alıp mutlu olan insanlarla dolu. ben yerinizi ayırdım merak etmeyin.sizi de buraya bekliyoruz.

  2. Arkadaşım, harika olmuş. sayende başladığım bu yolda hep birlikte başarıya ulaşıp podyumlara çıkacağız:) kepekli yulaf ekmeğimi paylaşacak bissürü arkadaşım olduğu için çok şanslıyım..

  3. Lütfen sadece tarifleri değil aynı zamanda evrelerde ne yapıp neler yapamayacağımız hakkında kısa da olsa biraz bilgiler verirseniz sevinirim :))

  4. canımmmmmmmmm hayırlı ugurlu olsun blogun, senınle gercekden gurur duydum, cok tatlı, cok seker ve son derece kabılıyetlısın, kısaca yaslı teyzeler gıbı MAŞALLAHHHH desem kabul edermısın :))) gercekden senı bu konularla ılgılı bır dalda tv de görmek ıstıyorum hemde şiddetleeee :)))

  5. merhabalar bende deneyecem diyeti kitabı okudum siz burda bize evrelere göre liste yapsanız kahvaltı öğlen akşam gibi yardım edin lütfen…

  6. Merhaba, benim hazırlık aşamam diyeti uygulama aşamasından biraz daha uzun oldu. haftalardır kitabı ve ilgili blogları okuyorum. nihayet bugün “niyet ettim dukan’a başlamaya” 🙂 bu güzel tarifler ve yönlendirmeler için teşekkürler hakikaten bir aile gibi olmuş burası. ancak şu günlük listeler konusunda ben de arkadaşlarla hemfikirim. bir güzellik yapsanız bize süper olur. en azından atak devresi için

  7. Sevgili Melike,
    Anlatmak istediklerimi dogru ifade edecek kelime bulamiyorum. Yolun acik, muridin cok, bedenin kucuk olsun, yuzun gulucuklerle dolsun…
    Sevgimle kal,
    Sebnem

  8. resmen hergün açıp ne koymuş neler demiş ne yapmış diye bakar oldum 🙂 bıraksam mıyı aklımdan geçirdiğim an buraya girip bi güç alıyorum :)) 2. haftanın sonu 4.5 kilo:) sayenızde şimdi daha keyifli 🙂

  9. Sevgili pek_simet ,seni twitterda en başından beri takip ediyorum. Ocak ayında Dukan ‘ın kitabını aldım okudum ve ocak-Şubat doneminde diyeti yaptım. Atakta ilk etapta 3 kg sonra seyir doneminde ilave 1,8 kg vererek yaklaşık 5 kg verdim. Çok motive edici idi,özellikle de sizi takip ederek uygulamak gerçekten keyif verdi .Her ne kadar sizi ve tariflerinizi aynı keyif ve heyecanla takip etsem de, diyeti bırakmak zorunda kaldım çunku bu diyet bende bağırsak problemi yarattı. Sadece yulaf kepeğinin lifleri yetmedi proteinleri sindirmeye. Verdiğim kiloların üzerine yeni kilo almadım ama bu yetmedi  ilave +5 kg daha vermek istiyorum Dukan diyeti ile, Siz sindirim sorununu nasıl çözüyorsunuz Dukan’da? Bir çözüm öneriniz varsa yeniden başlayacağım Atak evresinden.  Sevgiyle kalın .

    • Sindirim sorunu için çok özel şeyler söyleyemeyeceğim maalesef. Bol hareket bol su, prebiyotik yogurt, ve yulaf kepeğininin 1 kaşığını buğday kepeği ile değiştirme öneriliyor. Ayrıca hergün aynı saatde tuvalette oturma alışkanlığınında çözümde etkili olduğunu biliyorum. sinameki çayı kısa vadede etkili fakat alışkanlık yapan bir şey . çok mecbur kalmadıkça kullanmamakta fayda var.
      Umarım yukarda saydıklarım sizde işe yarar.

  10. Yani size nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Hani ayaklarınıza mı kapanayım artık? Öğrenciyim ve dukanla verdiğim 5 kilonun 3ünü sonra bir kaç günde aldım. Şuanda arkadaş tavsiyesi üzerine sayfanızı didik didik ettim ve tekrardan heveslendim – bırakmayacağım. Verdiğiniz basit ve lezzetli yiyecekler sayesinde istediğim kiloya daha zevkli ulaşırım diye düşünüyorum.
    Ellerinize, emeklerinize, fikirlerinize sağlık…
    Ee ne duruyoruz sizinde sayenizde “Devir sağlıklı ve basit kilo verme devri”!! :))

    • ben sadece kendi diyetimi renklendirmeye çalışmıştım. baktım etrafımdakilerde beğeniyor tarifleri herkese açdım.
      sizin de diyetinizin daha kolay geçmesini sağladıysam ne mutlu bana. 🙂 övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

  11. Merhabalar,
    Sizi twitterdan takip etmeye başladım.İlk iş kitabı alıp okudum tabii sonrasında verdiğiniz tarifleri uygulamaya başladım.İlk başladığımda ekmek tarifi yoktu şu an ekmek tarifiyle hayatım renklendi :).1 ay boyunca uyguladığım diyette atak dönemini 2 gün uyguladım sonrasında seyire geçtim toplamda 5 kg verdim.Bazı sebeplerden bıraktım ama şuan annemi de kandırarak yeniden başladım.Şimdi birlikte yapıyoruz daha kolay oluyor.Sizin tariflerinizin de etkisi büyük teşekkürler…

  12. ohhh nihayet zeynoyu uyuttum geldim 🙂 Eveeet başlıyorum…

    Öncelikle her sabah mutlaka koca bir bardak ılık suya yarım limon ( itiraf ediyorum bazen yarım greyfurt ) sıkıp içtim metabolizma gerçekten süper çalışıyor. Her gün mutlaka Ender Saraç’ ın önerdiği bitki çayını içtim. İçine ekstra yeşil çay ekledim! Yürüyüş ve sporu haftada 4 gün mutlaka yaptım. Spor salonuna gidemediğim zamanlar birazdan paylaşacağım linklerden faydalandım.
    Hamileyken oturduğumuz sokakta çok dik bir yokuş vardı o yüzden yürüyüşe çıkmak pek işime gelmiyordu ve Leslie Sansone gerçekten çok işime yaramıştı.

    Bunların dışında ekstra bir şey yapmadım. Senin güzel tariflerin ve twtlerin en büyük desteğim yardımcım oldu 🙂 İrade bir yere kadar, gerçekten sen olmasaydın dükan zincirini kurmasaydın bu iş çok zordu. Şahsen ben çoktaaan pes etmiş, defalarca pişman olmuş yeniden farklı farklı yöntemler deneyip bünyeyi çökertmiş, dolabımı her açtığımda ağlıyor olacaktım :)))

    Şimdi sabırsızlıkla cafeyi bekliyorum 🙂

    Linkler : http://www.youtube.com/watch?v=ToR4S5Oms2o&feature=fvwrel

    ve Denise Austin Youtube dan aratıp bulabilirler. Ama özellikle Leslie Sansone çok eğlenceli 🙂

  13. Merhaba ben Selda şuanda Edoşla birlikte bilgisayara kitlenmiş durumdayız..Dukan diyeti kitabını aldık bir yandan okuyoruz bir yandan sizin tariflerinize bakıyoruz..Diyete başlamaya karar verdik umarız güzel sonuçlar olur..Sevgiler..

  14. Sayın dukaniche,

    Güzel tariflerinizi bizlere paylaşmaya ara verdiniz. Sabırsızlıkla yeni tariflerinizi bekliyoruz… Sizin diyet’iniz bitmiş olabilir, ama unutmayın sizi takip edip, diyetlerine devam eden bir sürü takipçiniz var 🙂

    Sevgilerimizle,

    Afiyet İle Kalın,
    http://www.ye-mek.com

  15. merhaba arkadaşlar ben gökçe.şuan 1.70 boy ve 64 kiloyum.3 gün oldu dukana başladım ve çok katı yapıyorum.ancak iş tempom çok yoğun ve hareketli olduğundan spor yapmıyorum.sizce spor yapmak şartmı bu diyette?

  16. merhabalar..2 gundur bende dukana basladım..bllogunuzu yenı farkettım..cok yararlı gercekten hergun ne yesem dıye dusunmekten kurtarcaksınız benıgorunuse bakılırsa:) iyi çalısmalar..kilolardan bir an once kurtulmak dileğiyle:)

  17. Dukana yeni baslayacagim su anda arastirma donemindeyim.Devamli olmamak sartiyla tansiyonum cikar bu beni cok etkiler mi?Dukan testinin yapildigi iki siteyede suanda telefonumdan giremiyorum o yuzden size sormak istedim.8-10 kilo arasinda vermem gerekiyor.Kac gunluk atak evresi olmasi gerekir?Dukan kitabini da almam gerekir mi yoksa sizi takip ederek hepsinin ustesinden gelebilir miyim?Lutfen yardimci olun 🙂

    • dukan kitabini mutlaka okuyun. yuksek tansiyona sebep olacak gidalar tukettigimizi sanmiyorum. seker ve tuz az miktarda aliniyor.ama yine de doktorunuza danisin.8-10 kilo icin genelde 3-5 gun atak yapiliyor.

  18. dukanichemmm hafif yapımı kolay bır tatlı istıyorum krizim geldi lutfen yardımm:))dakanı kızdırmamak sartıyla tabii:)

  19. hımmm ewet kulağa hoşş geliyorr..tesekkür ederim..ayrıca şu omlet içinde yorumumu eklemek istiyorum tam benlik maydonozlusunu cok severım bunu denememiştim..yarın kahvaltı ıcın guzel olcak…emeğinize sağlıkk:)

  20. Ben annemle birlikte dukana baslamayi dusunuyorum ikimizde bi 5 kilo vermek istiyoruz ☺ama tereddutlerim var yardimci olursaniz cok sevinirim
    Ben yatili kaliyorum yazin yapmayi planliyorum ve seneye okul baslayinca bu diyete cok uyum saglayamayacagim eger yediklerime dikkat edersem olmaz mi yine de verdigim kilolari geri mi alirim cevap verirseniz cok mutlu olurum.. Simdiden tesekkurler

    • yatılı okul dediniz ya, beni eski günlerime döndürdünüz. O şartlarda değil diyet yapmak, yaşamak bile yeterince zordur. Yaşınızın çon genç olduğunu ve verecek kilonuzun sadece 5 oldugunu göz önüne alarak Dukan diyeti yapmayın derim. Cünkü yapılması gereken devamını isteseniz de şartlarınızdan dolayı getiremzsiniz.
      Siz bu yaz dönemi yaşınıza uygun sağlıklı beslenip bol protein ve sebzeli – ama dukan değil-

  21. merhaba,
    ben de 12 mart 2012 tarihinde dukana başladım,diyet için çok tepki gördüm hasta olucaksın bırak dediler bırakmadım başladım gün ve 1.ay sonra tahlillerimi yaptırmayı ihmal etmedim,diyetisyen kontrolunde yapmadım ama 28 mayıs itibariyle 70 kilodan 57 kiloya inmeyi başardım,(5+5 bazen1+1 yaptım)şimdi güçlendirme dönemindeyim ama biraz diyete uyamıyorum(bisküvi,çerez falan) ama dukan amcanın dediği gibi kilolarım geri gelmek için fırsat kolluyor,fakat ben yeni diyet tariflerinizle giden kilolarımı geri almayacağım…blogunuz çok güzel birkaç tarifinizi denedim,mahlepli çörek,sürülebilir çikolata,dondurma gibi,bu akşam tiramisu denicem,tarifleriniz için çok teşekkür ederim.hedefim 55 kiloya inmekti fakat diyeti bırak tepkileri çok artınca ben güçlendirmeye geçtim,birşey sormak istiyorum malum yaklaşık 3 ay krep yiyince yulaf kepeğinden bıktım,şimdi 2,5 kaşık yemem gerekiyor fakat hafta içinde pek uyamıyorum 2.5 kaşık bazen hiç yemek istemiyorum,kepeği birgün yemesem ertesi gün tüm hakkımı kullansam sıkıntı olurmu? teşekkür ederim…

    • Yulaf kepeğini bağırsak çalıştırması ve iyi kolestrolu yükseltmesi sebebiyle sürekli kullanıyoruz.
      Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyuorum benzer ruh halini bende yaşıyorum bazen. Bulduğum çözüm önerisini sizinle paylaşayım. Ben ekmek tarifini 7 günlük ölçülerle yapıyorum. yani 14 kaşık yulafdan tüm ölçüleri artırıyorum.
      sonra onu pişirdikten sonra 7 ye bölüp derin dondurucuya kaldırıyorum. her sabah 1 dilimini alıp kahvaltıda tüketiyorum. yoksa her sabah ekmek yapma fikri çok zor ve inandırıcı değil.

  22. çok teşekkür ederim yardımlarınız için:)ben de bu akşam 5 günlük yapayım bu hafta için:)aslında seyirde 3günlük yapıp 3 günde yiyordum ama artık tadı midemi bulandırıyor olmadı değişik tarifler yapıp yemeğe çalışıcam:)

  23. merhabalar yine ben:) sevgıli dukanichem suan seyir donemındeyım.4 kilo fazlalıgım var ve cok yavaş kilo veriyorum bu motivasyonumu bozsada dukanla bütünleşmiş durumdayım..ama deniz sezonunu acmadan da kurtulmak ıstıyorum malum:) bunun sebebi metabolizmadan kaynaklı olabılır mi?su sıralar psikolojik olarakda ii olmadgm ıcın alkol ile dukana ıhanet etms olabılırım soylerken bıle utanııyorm.bunun ıcın bı onerınız olur mu?

    • Alkol bir süre daha uzak durmamız gereken birsey ama oldu ya kacamak yaptınız üzülüp oturmayın daha da cok yemeyin farkettiginiz an kalkın ve gunun kalanını ve ertesi günü çok hareketli gecirerek vücudunuza oyun oynayın. o sizi pes ediceksiniz sanıyor. Daha da asılın diyete. bu kadar yol katettikden sonra yazık olmaz mı hepsini kaybetmek?

  24. hayatım boyunca sabit kiloda kalamamış bir insanım ve çok yüksek rakamlarda kilo vermiş ve hep aynı hataya düşüp gerisi geriye almışım…geçen yıl sadece salata meyve bile çok az salatada abartmamak şartıyla üstelik zayıflama hapı kullanarak 18 kilo verdim 1 yıl boyunca yemek nedir unuttum sadece salata sebze yemekleri ve meyveyle beslendim.. ne güzel nasılsa artık almıyorum dedim ve çok büyük bi hataya düştüm.. ve sporda yapmama rağmen tatlıyı kuru meyveleri fındığı fıstığı biraz fazla abartarak 4 kilo aldım 1 hafta içerisinde:((( ve veremiorum deli gibi koşuyorum ve o kadar az yiyorumki sadece çok az sebze meyve dahi yok… genede veremedim şok diyetlerle metobolizmamı alt üst etmişim ve artık vicut direnç göstermeye başlamış:(( diyetisyene gittim beni zayıf buldu liste vermedi:( bende hastane dönüşü kırtasiyeye uğradım bir dukan kitabı aldım ve 3. gün atak dönemimdeyim 64 ile basladım bugun tartıldığımda 63 idim ama bu yağ değil biliyorum sadece su:( çünkü sporda yapıorum koşuyorum ve inanılmaz ter atıorum 2 gündür böbreklerimde felaket sancı oluştu diyetisyen demişti böbreklerni mahvedersin diye ama tınmıyorum kararlıyım vermem lazım.. daha önceki diyetlerim meyve ve sebze diyetleri şeklinde olurdu.. ama bu sefer işe yaramadı sanırım vicut alıştı.. ilk defa protein ağırlıklı bi diyete başladım vücudun hiç alışık olmadığı bişi ..açlık diyetlerinden sonra bunu çok rahat yapıyorum umarım bi faydasını görürürüm. aslında eti hiç sevmem tam bir meyve canavarıyım bir oturmaya 1 karpuzu bile bitirebilirim ev meyve dolu ve çok sevmeme rağmen 1 tane bile yiyemiyorum:( umarım bütün bunlara değerr

  25. dukan diyetini geçen yıl yapmış biri olarak söylüyorum harika birdiyet tıka basa yesemde kilo veriyorum herkes benden çok yiyorsun ama kilo veriyorsun diye söylenip duruyor.tek sıkıntım basenlerim diyetle birlikte azaldılar ama gitmiyorlar psikolojimi bozdular artık.

    • bölgesel sorunlar için diyetin sporla desteklenmesi kesinlikle gerekiyor.
      böylece acılmış nefes ve gelen kondüsyon da hediyesi oluyor.ben cok faydasını gördüm tavsiye ederim.

      • haklısın ama temmuzda sınav sonra ramazan geldi derken spora sanırım anca eylülde başlayabilirim evde ufaktan devam edeyim ben:)) bu arada dün 57 kiloyla dukana tekrar başladım bu sabah 56 olmuşum tabiki gerçek kilom yarın belli olur.22 haziranıiple çekiyorummmmmm

  26. Bişi merak ediyorum,güçlendirme döneminde de kilo veriliyor mu? takıldım kaldım kiloda güçlendirmeye geçicem ama sırf bu yüzden geçemiyorum:(

    • tabiki veriliyor gizem,bünyeden bünyeyede değişiyor ben güçlendirmede 3 kiloya yakın kilo vermiştim.bende eğer güçlendirmeye geçmen gerekiyorsa geç diyetin seyrini değiştirme.sağlıklı zayıflamalar

  27. Teşekkür ederim, ben de seyir bir takıntı yarattı, sanki artık bu kiloda sabit kalacağım gibi geliyor, ama güçlendirmeye geçmeliyim sanırım:) teşekkürler

  28. hangi evrede kilo çok veriyorsa o evrede kalmak istiyorinsan anlıyorum seni bende atakta kalmak istemiştim hatta atak sürem bitti seyirin ilk günü kötü hissettim kendimi sanki orucumu bozmuş gibi.:)))

  29. yeniden been 🙂 çok heyecanlıym ekmek yapıyorm suan yarın başlayacağım dukana sayenizde. benim soracağım bu marketlerde satılan jambonlar atak evresine uygun olur mu? light hindi salam filan vardı onlarda uygun mudur yoksa kasaptn mı almak lazm kitapta olur dıyodu sanırm ama emin olamadım

    • Marketlerde satılan light hindi jambon bu diyete en uygun ürün. ama üzerindeki yağ oranını takip ederek diger ürünler arasından da secimler yapabilirsiniz elbet. hem atak hem seyire uygunlar.

  30. ben yine diyetimi bozdum neden mi? iş yerinde öğle yemeğinde alternatif bulamam.alışveriş yapıp ton balığı ve tavuk almam lazım evden birşeyler getirebilirsem anca olur.son 3 kilom kaldı ama ben mızıkçılık yapıyorum yaa:(((

    • tubacim,
      cok zorlaniyorsan 3. evre guclendirmeye gec. bu kiloda biraz kal. sonra kendini guclu hissettigin zaman kaldigin yerden devam et. bu sekilde, kilo al kilo ver gelgitine girmeden daha rahat bir doneme girmis olursun. hayat bazen bizim planladigimiz gibi gitmiyor. zor donemlerde mola almakta fayda var.
      sevgiler,

    • dukan diyeti kitabinin emzirme donemi icin bir bolumu var. bu donemdeki kisiler icin meyvelere izin var mesela. once okuyun kafanizda netlessin. karar verirseniz yardimci olmaya calisirim.

  31. merhaba:) ben 16 temmuzda dukan diyetiyle tanıştım,bugün 4.günüm ama atak evresindeki yiyeceklerden çok bıktım ve sinirlerim çok yıprandı,agresfilik hat safhada..bunun için hepinizin bana destek olup moral vermesini istiyorumm:)) lütfennnnnn

    • Sevgili arkadasim
      Saniyorum tarti uErinde seni mutlu eden düşüş baslamamis.
      Cunku en iyi motivasyon birer ikiser inen kilolardir. Hedefe yaklasma hissidir. Sana kucuk onerim yiyemedigin seyler icin uzulmek yetine yitebildigin hemde epeyce yiyebilfigin sey icin mutlu ol. Zayifladiginda ilk yapmak istedigin seyi düşun ve o resmi kafanda hep canli tutmaya calis.:-)

      • Ben 1aydır spor salonuna gidiyorum koruma evresindeyim ve 1 2 kilo almışım acaba yağların kasa dönüşmesi olmuş olabilir mi? Ne dersiniz? 4 gün atak yaptım belki işe yarar.

      • çok teşekkür ederim,peki ben aletli spor yapsam günde 1 saat falan olumlu yönde etkisi olur mu?yoksa sadece yürüyüş mü yapmalıyım? teşekkürler:)

  32. çok teşekkür ederim:) bugün tartıldığımda 3 kg.ın gittiğini görünce çok mutlu oldum:) buarada benim boyum 1.70 ve şuanda 66kg.yim..spor salonuna gidip 1 saat aletli spor yapsam sizce kas.a dönüşürmü? yoksa sadece 1 saat yürüyüş yapmam yeterlimi? teşekkürler tekrar:))

  33. merhaba ben dukan’n kıtabını aldım cok hırslandım ama sınava hazırlandıgım ıcın atak evresınde cok zorlanıp 1.gün bıraktım şimdi normal diyet yapıyorum ama yazdıklarınız beni etkiledi,sizin kitabınızla dukanın kitabı paralel mi acaba? bide benim hızlı kilo vermem lazım en iyisi bu heralde dimi? yardımcı olursanız cok sevinirim.

  34. Merhaba, ben su anda seyirde 3. gundeyim, atakta 1,5 kilo verdim. 2 senedir diyetisyene gittigim halde 200-300 gr disinda kesinlikle kilo veremiyordum. Kendi bildim bileli rejim yaptigim icin sanirim metaboluzmam tamamen durmustu. Gizli seker ve hipoglisemim var, zaten devamli dikkat etmek sorundayim. Kendimi hic bu kadar iyi hissetmemistim. Bir arkadasimdan duyarak Dukan’a basladim. Hemen kitabini aldim, 1 gunde okudum, bitirdim. Internette yazilan herseyin reklam vs oldugunu dusunmustum ya da herkesin metabolizmasi calisiyor, onlar veriyorlar ama ben yine de veremem diyordum ama 4 gun atakla deniyim dedim. 1,5 kiloyu verdigimi gorunce gozlerime inanamadim, hersey dogruymus 🙂 34 yasindayim ve artik kilo veremeyecegimi kabul etmistim. Fazlam 7-8 kilo civari. Dukan Amcam bana 23 Eylulde ideal kiloma ulasma grafigi verdi 🙂 Sizi de yemek tarifi ararken buldum ve hemen kitabinizi siparis ettim, umarim 2 gune kadar elimde olacak. En buyuk sorunum yemek cesidi bulabilmek. Kirmizi eti eh iste yiyebiliyorum, tavuk hic sevmiyorum. Her gun izgara kofte ve baliktan bayilmak uzereyim 🙂 Umarim kitabiniz ve bu siteniz sayesinde daha fazla tarife ulasabilecegim. Yoksa 2 ay kofte ve balikla devme edemem korkusu tasiyorum. Sizinle tanistigim icin cok mutlu oldum 🙂 Ben 5 gun Protein Sebze, 2 gun saf protein yapiyorum, umarim ise yarar cunku 1 gun SP, 1 gun PS pek bana gore degil, o kadar cok sebzesizlige ve salatasizliga dayanamam ve pes ederim diye dusunuyorum.

    • Sema hanım merhaba,
      Kitapda onsozu okudugunuzda ne kadar benzer hislerle basladigimizi goreceksiniz.
      2+5 ile kilo vermeniz biraz uzar ama sabrli olursaniz ayni yere varacaginizi goreceksiniz.
      hindi butu beslenmenize eklenemnizi oneririm. tavuktan kofte , kagitta balik, ve sulu kofte ile cesitlendirmeye calisirsaniz sonuca ulasmaniza yardimci olur.
      takilirsaniz biliyosunuz, burdayim.
      gorusmek uzere.

      • Merhaba Melike Hanim, hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Uzaktan bile destek almak cok guzel 🙂 benim ekmek tatli hic sorunum degil cunku zaten senelerdir tatli yemiyorum. Ekmek pilav vs de hic aramam. Sayet yemekleri cesitlendirebilirsem 1/1 yapmayi planliyorum. Bir anda 1/1e gecmemde sorun olur mu sizce?

  35. Su anda sizi star tv de seyrediyorum ve blogunuza baktım ve Harikasınız…..ben de dükkan diyeti yapanlardanim Mart,Nisan,Mayıs aylarında yaptım ve 7 kilo verdim ama Haziran itibariyle diyeti bırakmış bulunmaktayım:( ama sadece 1 kilo aldım… Tekrar yapmak istiyorum ama motivasyon sağlamam gerek sanırım…:)) neyse sizi tanıdığıma çok sevindim ve tariflerinizle dükkan diyetini yapmak daha zevkli olacak… Ben de yemek yapmayı ve yeni tarifler denemeyi seven biriyim ve kendimce bir blogum var…. sizi takip edeceğim ve diyete başlayacağım…sevgiyle…

  36. merhaba bende 27 ağustosta başladım diyete bügün itibariyle 4,5 kilo verdim,tarifleri görünce motivasyonum daha da artı çok teşekkürler Melike Hanım.

  37. merhaba yılın başında 7 kilo verdiğim dukan diyetini yaptım ve 3. evreyi bitirmek üzereyim. üstüne kilo almadım ve 7 kilo daha vermeyi planlıyorum. acaba 4. evreye geçmeden atak evresine geçsem olabilir mi? Atak devre için belli bir zamanın geçmesi gerekli mi? (boyum 173 cm diyete başladığımda 77 kiloydum ve şimdi 70 kilodayım 63 olmak istiyorum ideal kilom da bu şeklilde)

    • evet bunu yapabilirsiniz. kitapda hedefinize ulasirken indigiiz kiloyu koruduysaniz eger tekrar bir soluklanip yola devam edebilirsiniz diyor.
      hedefleriniz cok gercekci ve ulasilabilir gorunuyor . bol sans. yola devam. Bir sorunuz olursa ben burda yardima hazirim.

  38. sizi bu saat itibari ile star tv de izlemekteyim… hayranlığımı nasıl tarif etsem, zarafetinizi mi, leziz yemeklerinizi mi, yoksa büyük bir zevkin ürünü olan evinize mi övgüler yağdırsam… size sizi nasıl tarif etsem 🙂 her haliniz her şeyiniz ne kadar ölçülü ve kararında… ilk defa eni konu oturdum yemek programı izliyorum sayenizde… elinize kolunuza sağlık…

  39. merhaba melike hanım ben bugün sizi star tv ekranlarında gördüm ve nette sizi araştırmaya başladım ve bulduğum için çok mutluyum benimde yaşam koçum olurmusunuz? bugünden itibaren sizin verdiğiniz enfes lezzetlerle diyetime başlıyorum bilgileriniz için teşekkürler….

  40. bende dukan kitabından yaptım ama sadece atak 62 düştüm sonra bıraktım 65 çıktım belimden ameliyatlıyım çok hareket edemiyorum.kitabınızı inşallah bula bilirim tekrar başlamak istiyorum 60 düşmek istiyorum.boyum 1.69 zararlı yapma dediler.benim bünyem biraz zor bir bünye çok zorkilo veriyorum .böbreklere zararı var yapma dediler korktum yardımcı olurmusunuz

    • Hicran hanım bu diyeti doğru şekilde yapan kişilerde sözü edilen rahatsızlıkları görmedik. ama diyeti yanlıs anlayıp 3 öğün et kebap döner yiyenler sonuc alamadıkları gibi saglıklarını da kaybediyor.
      beyaz et ve kırmızı eti dengeli yemek, beslenmede balıga yer vermek, ızgara ve buharda pişirme gibi saglıklı pişirme tekniklerini kullanmak ve sebzeleri yiyerek saglıgı kaybetmek bana inandırıcı gelmiyor. Yemedigimiz sadece şeker. onunda zararları hergun anlatılıyor. karbonhıdrat ise yedigimiz hemen herseyin icinde zaten var.ama saglıgınızda belli rahatsızlıklarınız varsa mutlaka bir doktora danısmanızı oneririm. baskalarının hicbir zarar gormemesi sizinde görmeyecegınız anlamına gelmez.
      bu diyette en önemli unsur bol miktarda su icmektir. Böbreklerle ilgili olarak su en önemli kısmı.bunun ihmal edilmememsi gereken önemli bir konu oldugu kitapda da altı cizilmekte. ben ve bu konuda benim gibi dogru sekilde yapanlar böbrekler de dahil olmak üzere bir sorun yaşamadılar. Tedbiri ve dikkati elden bırakmayın.
      hergun yuruyusde yaparsanız yavas ama saglam adımlarla hedef kilonuza pekcok kişi gibi ulaşacagınıza inanıyorum.
      iyi şanslar.

  41. 2 haftadır dukan diyeti yapıyorum hedefim 10 kilo 3 gün atak yaptım 2 kilo vermeme rağmen daha sonra 5+2 sistemiyle hiç kilo veremedim. ne olur yardım edin bu durum normal mi

  42. melike hanım merhaba ,
    18.01.2013 tarihinde hepsiburada.com dan kitabınızı sipariş verdim ama hala elime ulaşmadı. web sitesinden bugün baktım tedarikçi firmadan bekleniyor diye yazıyor. sorun nedir acaba ?bilginiz varmı acaba ?

  43. sizi bu yaz tv de seyrettim…bir yemek programıydı…sizin evinize konuk olmuşlardı neyse geçmiş zaman dukaniçe aklımda kaldı…Çok hoştunuz ve tarzıma çok yakın bir mutfağınız var.Ben yaklaşık 20 senedir kilo alıp vermekle meşgulüm.hassas ruhsal yapım nedeniyle ne zaman üzülsem,kırılsam nutella ,cheseecake,çikolata vs…kahvelerime eşlik eder:(((hayatımın iniş dönemlerinde 10-15 kg alırım:(15 yıldır da tanıdığım bir diyetisyen ile çalışıyorum.Aslında işin sırrını iyice öğrendim.Bol su ,sağlıklı beslen ve haraket et!İşte tamda bu noktada benim duygusal kontrolüme diyecek bir söz yok.işte yine bir sonbahar ve yaklaşık 10 kg fazlam var….Bu arada size ne iç döktüm öyle,beni mazur görün.Dukan kitabını 1 yıl önce aldım.kısa süre uyguladım ancak diyet yaparkende yaşadığım ağız kokusu dukanda daha da arttı:(bende devam edemedim.sanırım protein sebebiyle,araştıramadım da…şimdi eşim işi nedeniyle 2 ay japonyada olacak ve ağız kokusu sorun degil katlanacağım:)))Dukanı ciddiyetle yapmak niyetindeyim.Bu arada diyetisyenim artık kendi kanatlarımla ucmam gerektiğini söyledi.eşimde bir diyetisyenle hayatımızı devam ettiremeyeceğimizi söyleyince ki haklı olarak….sizle başbaşa kaldım.harika tarifler ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.blogu daha iyi incelemeliyim ve nerden nasıl başlayacağıma karar vermeliyim…emeklerinize sağlık.Bu arada benimde hafif ve leziz taiflerim var sizlerle paylaşmak isterim:)Saygılarımla JÜLİDE GÖKSEL(eşimin hint ve asya yemeklerini orjinal aşçılarımızla konuklarımıza sundugumuz 2 restoranı var.Sizi mekanlarımızda görmek beni ayrıca mutlu eder .ne zaman arzu ederseniz bekleriz….www.dubbindian.com ve http://www.dubbethnic.com)

    • hepimizin hikayesi biryerlerde kesişiyor.sanırım asıl mesele istikrarı ve devamlılığı sağlamak ta.
      çok becerikli kadınlarla dolu bir ülkede yaşıyoruz eminim sizin tarifleriniz de harikadır. tadmak için sabırsızlanıyorum. sevgiler

  44. Melike Hanım Merhabalar
    Bu teşekkürü yazmayı kendime borç bildim. Geçen yılbaşı, 101 Kg ile yeni yıla mutsuz başlamıştım. Bu yılbaşı ise 79,5 Kg ile mutlu, umutlu ve de sağlıklı bir şekilde başladım. Yazdığınız kitabın Önsözünün son paragrafında dediğiniz gibi, “Bu bahar başka bahar” olacak. Hala’da devam ediyorum 71 kiloya kadar inmekte kararlıyım.Ama görünüşü kurtardım.Kalan “Estetik ” için 40 bedene düşmek. Tekrar teşekkürler

  45. Bu arada yazmayı unuttum.Bizzat zayıflamama şahit olan,4 kişiye kitabınızı aldırarak rejime başlamalarına vesile oldum. 3 tanesi başarı yolunda. 4.cü ise dün,daha önce 52 beden pantolon satın aldığım ve şimdi bana 44 beden pantolon satan Butiğin sahibi Hanım. Bu kadar kısa sürede ( 7 ay) bu farkı görmeye dayanamadı ve bu gün başladı.Başarılarınızın devamını diliyorum. Sevgiler.

Yorum bırakın