otlu kaygana

otlukaygana

Merhaba ,

yazdı sonbahardı derken geldik kara kışın ortasına. adı kara kış, ama yaşadığımız iklimin ilkbahardan farkı yok.

barajlardaki su miktarı, kutuplardaki buz miktarı diye düşündüğümüzde oturup ağlamamız gerekirken , bunun belki de tek iyi yanı pazarlara düşen bahar otları.

gecen hafta kurşun zehirlenmesi nedir bilen bilinçli bir kadından aldığımız otları kaygana yapıp yiyeyim de keyfim yerine gelsin dedim. eminim sizde biliyorsunuzdur. Benbir hatırlatma yapayım istedim.

elinizde dağ otları yoksa ıspanak maydonoz dereotu ne güne duruyor

.

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
  • 1 su bardağı doğranmış ot
  • 172 cay bardağı süt
  • 2 kaşık lor peyniri

karıştırılıp ağzı kapaklı bir tavada yavaş yavaş arkası önü çevrilerek pişirilir.

afiyet olsun.

ben çayla  beraber yemeyi çok seviyorum

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s