Yeni yulaf kepeği galeta karışımı ile tarcınlı kek

Bu yeni galeta karışımı ne güzel oldu. Eski ekmek tadını sevmeyenlere özellikle. Yaptığımız krep ve kekde pek güzel kabarıyor.

Bende madem malzeme eskiye göre daha iyi kabarıyor, lorlu ve tarçınlı cay yanına güzel bir kek tarifi yapayım dedim. Hem de yapımı epey pratik.

  • 10 kaşık yeni yulaf kepeği galeta karışımı
  • 2 su bardağı süt
  • 7-8 kaşık splenda ( tatlı sevip sevmediğinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 yumurta
  • 250-300 gr tuzsuz lor
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kasıgı tepeleme tarçın

 

kabartma tozu ve yumurta akları dışında kalan tüm malzemeyi karıştırın. şahane çırpmanıza gerek yok. çatalla bile olur.

başka bir yerde yumurta aklarını kopuk gibi olana kadar çırpın. ( mikserle yükse devirde)

büyük karışımın içine kabartma tozunu ve beyaz kopuk olmuş yumurta aklarını karısıtırın.

karıştırırken yumurta akları iyice erisin yok olsun demeyin. içlerinde hava kalıcak sekilde buyuk buyuk karıştırın. kucuk beyaz parçacıklar kalsın .

160 derecede önceden ısınmıs fırında kek kalıbında içini çekene kadar pişirin.

ılıklaşan kekinizi 10 eşit parçaya bölün. her bir dilim 1 kaşık ölçüsüdür hesabıyla günlük tüketiminizi ayarlayın.

Pişerken ortaya çıkan tarçın kokusu, cennetten gelen koku budur herhalde diye düşündürtüyor insana.

Afiyet olsun.

 

Reklamlar

One comment on “Yeni yulaf kepeği galeta karışımı ile tarcınlı kek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s