Etli mantarli krep


Misafire ayri kendimize ayri yemek mi?

biktik mi?

cok havali bir yemek geliyor.

gorenler diyette olmak isteyecek. ya da hic soylemeyin

yerken kilo almiyacaklarini bilemesinler.

biraz bulasik cikiyor itiraf edeyim. ama yemek sonunda alinan iltifatlar degiyor.

tarif 4 kisilik

krep icin

  • 2 yumurta
  • 8 kasik yulaf kepegi
  • 1 su bardagi yagsiz sut

cirpip  yapismaz tavada 4 adet buyuk krep olusturun.

ic

  • 300 gr dana parca et. ( sogan  ve sarimsakla duduklude iyice yumusak olana kadar pisirin)
  • 400 grlik kesilmis mantar ( kavanozda satilanlar olabilir)
  • 4 dilim light kasar peynir

pismis etle mantari 15 dk. pisirin.icine sevdiginiz baharatlari ekleyin karabiber ve kekik gibi

kreplerin icine etleri bolusturup ustune birer dilim light kasar peyniri koyup krepi iki ucu icine kivirilacak sekilde kapatin.

firina verip 15 dk. 180 derecede pisirin.

sos 

  • 2 domates
  • 4 dis sarimsak.

hepsini rendeleyip tavada biraz suyunu cektirin.

firindan cikmis kreplerinizin ustune domates sosunu dokup bekletmeden servis yapin.

afiyet bal seker olsun.

bu tarifin orjinalinde, krep tam bugday unu ile hazirlanip, kapatilmis krep cirpilmis yumurtaya bulanip galeta ununa batirilip yagda kizartilir.

ben hafiflettim ama tadi bence daha da guzel oldu. kizartma epey agir kaciyordu bu sicak gunlerde.

Reklamlar

11 comments on “Etli mantarli krep

  1. öncelikle tebrikler diyerek başlamak istiyorum,canlı yayını izledim inceciksiniz süper 🙂 krebi yapmam dedim ama izleyince ağzım sulandı hemen denemek istiyorum, tek sorun şu ki 1 tane doymak için yetmeyebilir :))

  2. Müthiş bir krep olmuş doğrusu… Arzu edenler, hazır krep hamurunu hazırlamışken, ıspanaklı olarak da deneyebilirler. Zaten mühim olan krebi hazırlamak 🙂 Ustalık orda 🙂

    Ellerinize sağlık,

  3. Tarifleriniz gerçekten çok yaratıcı sizi tebrik ederim.Sormak istedğim düdüklüne eti pişirirken su koymamıza gerek varmı bilgi verirmisiniz.
    Teşekkür ederim.

  4. Merhaba,

    Bugun Seyir Donemine gectim.1/1 ritmini uygulayacagim. Seyir donemi SP gunleri pisirme yontemi hakkinda kafam karisik.

    SP gunlerinde Atak donemindeki gibi pisirmede domates-sogan vs hic mi yok;
    yoksa 1 kasik domates,sogan rendesi uygun mu, acaba bu soyledigim SP+sebze gunlerinin pisirme yontemi mi ? hic emin degilim

    Yardiiiiim!!!!

    Iyi ki varsiniz . Tesekkurler

    • Saf protein aldiginiz gunler ayni ataktaki gibi sebzeyi hic kullanmadiginiz, sadece maydonoz gibi otlara izin olsn gunlerdir. Limon da serbest. Seyirin saf protein alinan gunlerinin Ataktaki gunlerden tek farki 1,5 kaşik degil 2 kasik yulaf kepegi hakkiniz olmasidir.

  5. Geri bildirim: Dukan Diyetinin Lezzetli Hafifliği – Benim Şahsi Atak Menüm

  6. Geri bildirim: Hikaye Başlıyor – Proteinlerin Saldırısı

  7. Geri bildirim: Dukan Diyetinin Lezzetli Hafifliği – Benim Şahsi Atak Menüm

  8. Geri bildirim: Hikaye Başlıyor – Proteinlerin Saldırısı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s