Inci’nin Ekmek Kadayıfı

Pes artık bunu da yapdık. Bence tatlıların en haşmetlisi bu tatlıdır .

Aslında piyasada splenda yoklugu bizi alternatif aramaya itti ve bu sürecte Dr. Mehmet Öz’ün ısrarla tavsiye ettiği, şekere en iyi alternatif olarak sundugu Agave şurubu ile tanıştım.

Kalorisi diğer suni tatlandırıcılar gibi “0 ” değil. Ama şeker gibi de değil.

Sentetik değil, Organik bir tatlandırıcı ve doğal. Oyüzden sağlığımız açısından daha gönlümüz rahat ama diyetimiz açısından daha sınırlı tüketmemiz lazım.

Vereceğim ölçüler 3 porsiyon içindir. Siz kabınızın büyüklüğüne göre 2 veya 3 ıle çarparak yapabilirsiniz. Hatta daha tembel işini vereyim, normal yulaf kepeği ekmeğine tuz eklemiyorsanız onu da kullanabilirsiniz.

Ekmek malzemeleri

  • 6 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 6 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu

Kaymağı

  • 5 kaşık süzme yoğurt
  • 3 kaşık splenda
  • 1 yemek kaşığı süt tozu ( yoğurt ekşiliğini alsın diye)

Şerbeti

  • 1 çay bardağı agave şurubu ( organik marketlerde ve internette bulunuyor)
  • 1/2 çay bardağı su

ekmeğiniz pişip soğuduktan sonra ortasından kesin. su ile seyrelltiğiniz agave surubunu ( rengi kahverengi ve kıvamlı bir sıvı) ekmeğin alt ve üst parcalarına iyice yedirin. tamemen ıslanması lazım. ekmeğiniz sevdiginiz kıvamdan daha kuru kaldıysa surubu tekrar hazırlayın.( Agave pahalı oldugu icin bol bol hazırlayıp ziyan etmiyoruz)

süzme yogurt splenda ve sut tozu ile cırparak hazırladıgınız sahte kaymagınızı hem icine hem üstüne sürerek servis edin.

Afiyet olsun.

tatlı krizleri için çok kallavi bir tatlı. Bana sorarsanız seyirde haftada 1 den fazla yemeyin. Güçlendirme dönemi icin ise daha rahat tüketilebir.

Bu tarifin en temel bölümleri arkadaşım İnci Tulpar’a aittir. Teşekkür ediyorum kendisine.

Reklamlar

2 comments on “Inci’nin Ekmek Kadayıfı

  1. “Pes Artık Bunu da Yaptınız”

    Yoğun şerbetiyle, ekmek kadayı en ağır tatlıların başında gelir. Sizinkin de görünüşü bire-bir aynısı gerçekten. Kaymağı bile bire-bir aynı…

    Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor.

    Agave Şurubunun, görünüşte hafif bal ile recel arası bir kıvamı var. Bir çok tatlıda kullanılabilir gibi. Reçel, bal alternatifi de olabilir. Özellikle şeker hastaları için tavsiye ediliyormuş. Bu ürün önemli bir ürüne benziyor. Sayenizde bununla da tanıştık. Teşekkür ederiz…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s