Hafif Hamsi

hamsi hem ekonomik hem de çok besleyici bir balık . Ama pişirme yöntemi tava bize pek uymuyor. Izgarada kücük oldukları için hemen kuruma riski var.

Buı yöntem hem çok basit hem risksiz.

Aslında sadece Dukan’a uygun değil, aynı zamanda, hamsiyi ağır bulanların, balık kokusunu evde en az düzeyde sevenlerin yöntemi.

 

  • 1/2 kilo temizlenmiş hamsi
  • 1 limon
  • tuz

 

Tencerede makarna haşlar gibi koyduğunuz tuzlu suyu kaynatın.

temizlenmiş hamsiyi tuzlu suya atın kaynatın. çok çabuk piştiklerini göreceksiniz. ( tencerenin ağzı kapalı olduğunda evde koku da en az düzeyde oluyor.

süzgeçle aldığınız hamsileri bir tabağa alıp, tuzlayın limonlayın ağız tadınıza göre.

Diyetde olmayanlar üstüne birazcık zeytinyağda gezdirebilirler.

Benim çok pratik ve hafif bulduğum bir tarif. Seyir de yanına roka, marul artık allah ne verdiyse eklemeyi unutmayın, atakda ben limonlayıp tek başına yiyorum.

Umarım sizde seversiniz.

Afiyet olsun.

 

 

Reklamlar

2 comments on “Hafif Hamsi

  1. ayıklanmış hamsileri 2 -3 kaşık yulaf kepeğine bulayıp, yağlı kağıt üzerinde fırına verince de tavaya yakın lezzette oluyor. normalde bu işlemi mısırunuyla yapıyorum.kızarmış kadar lezzetli oluyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s