Diyet Usulü Düğün Çorbası

Bursa’da Köy düğünlerinde yapılan bir çorba olduğu için adını ben böyle biliyorum. Buna yoğurt çorbası, un çorbası denildiğini de duydum.

Çok besleyici ve çocuklara çok uygun bir çorbadır.

Malzemeler;

  • 1/2 kg bol kemikli az yağlı dana eti
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt (tercihen biraz ekşi)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 kaşık zeytinyağ

Kasapdan üzerinde et de olan kemikli bir dana parça alın.

Bu kemikli eti, içine defne yaprağı atarak güzelce kaynatın. Et suyunun üstünde kalan yağı, üzgünüm ama kullanmamak üzere ayırın.

1 kaşık zeytinyağda 1 tatlı kaşığı mısır unu ile 1 yemek kaşığ yulaf kepeğini kavurun. ( ölçüler sizi germesin 1 tencere çorba yapıyoruz hepsini içseniz bile günlük mısır unu z.yağ limitine ulaşmış olursunuz. ertesi gün aynısından yememek kaydıyla)

1 su bardağı ekşi yoğurt, 1 su bardağı süt ve 1 yumurtanın tamamını çırpın.

Kavurduğunuz unlu karışımın üstüne yoğurtlu karışımı ekleyip, onun üstüne de et suyunu ekleyin.

beraber tekrar bir taşım kaynatın, karıştıra karıştıra.

topaklanma olduysa robottan geçirebilirsiniz. içine pişmiş et parçalarını didikleyip koyun.

Damak zevkinize göre sevdiğiniz baharatla (ben kırmızı toz biberle yaptım)servis yapın .

Afiyet olsun.

Not: Çorbanın orjinalinde,Et olarak gerdan eti alınır.  Et suyunun üstündeki yağ atılmadığı gibi, tereyağda un kavrulur ve yogurt süt ve yumurta çırpılmışı ilave edilir.

Neyse şimdi yazıp da kendi keyfimi de kaçırmayayım.

Reklamlar

One comment on “Diyet Usulü Düğün Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s