Gül’ün fırında ıspanağı

Etli ve tavuklu yemeklerin yanına garnitür olarak , üzeri yoğurtlanarak sade şekilde, veya çay yanına börek gibi de yenebilir.

Malzemeler;

  • 250 gr lor
  • 1 bardak yoğurt
  • 3 yumurta.
  • 1 paket ıspanak yaklasık 500 gr.
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 soğan- veya taze soğan
  • 4 kaşık yulaf kepeği
  • 1 paket kabartma tozu

Sebzeleri çiğden doğrayıp soğan ve ıspanağı kendi içlerinde karıştırın.

Kalan malzemeleri de ayrı bir yerde yogurt yumurta, yulaf, loru kariştırın.

her iki karışımı birbiriyle karıştırıp en sona kabartma tozu ekleyin.

tepsiyi 1 kaşık zeytinyağ ile yağlayın. Fazlasını peçeteyle alın.

Fırında 200 derecede üzerine hafifce kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s