Arpacık soğanlı hindi but kavurma

Hindi but kuşbaşını dana kuşbaşından pek ayıran çıkmıyor. ama bu iş sarımsakla defnenin başının altından çıkıyor bence.

Malzemeler;

  • 400- 500 gr hindi kalça kuşbaşı
  • 2 avuç arpacık soğan
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 defne yaprağı
  • 1 domates rendesi
  • biraz mantar ( malzemeler gözünüze az geldiyse , opsiyonel)

hindiyi kendi yağı ile tercihen güvec tenceresi veya toprak tencerede çevirin, çıkan yağda ( az olsa iyi olur) soğanları ve sarımsağı cevirin. biberleri ekleyin. domates rendesi ve biraz sıcak su ile, ağır ateşte en az 1- 1,5 saat pişirin.

Dumanı tüterken servis yapın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s