Balık Çorbası

balık çorbası

Ben bu çorbayı beyaz etli balık pişirmişsem bir gün önce, ve eğer birazı yenmemiş ve kalmışsa yapıyorum. dileyen beyaz etli herhangi bir balığı haşlayarak da yapabilir.

Malzemeler

  • 150-200 gr beyaz etli herhangi bir balık
  • 1 küçük kereviz
  • 1 küçük havuç
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 kasık domates rendesi( istenirse)
  • 1 kaşık zeytinyağ

Haşlanmış ve ayıklanmış balıkları bir kenarda tutun. rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz, sogan, kereviz ve havucu 1 kaşık zeytinyağda kavurun. 1 kasık domates rendesi de ekleyebilirsiniz. kavurduğunuz sebzelerin üstüne su ekleyin. ( dileyen balığın haşlandığı suyu da dökebilir.)

bir kenarda yumurta sarıları ile limonsuyunu çırpın. corbanın içine yavas yavaş yedirerek ekleyin.

iyice kaynayıp sevbzeler pişince balık parcalarını da ekleyin.bir taşımda öyle kaynatın.

servis yaparken zevkinize göre dereotu ekleyin. ben pek yakıştırıyorum.

not: balıkları defne yaprağı ile haşlarsanız rahatsız edici koku en aza iniyor.

afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s