Tuzda Balık

tuzda balık

Dukan’ı boşverseniz bile balığı böyle bir deneyin olur mu? Yok böyle kolay ama lezzetli balık yapma yolu.

Malzemeler 2 kişilik

  • içi temizlenmiş ama pulları temizlenmemiş 400-600 gr lık 2 balık( mercan , levrek,..)
  • 2 paket iri salamuralik tuz (ince tuzla olmuyor)
  • 2 yumurta aki

Tuz , yumurta akları ve 1 su bardagi suyu karistirip bulamac yapin.

Sonra pullari temizlenmemis pullu baliginizin icine defne yapragi( diyette olmayan tereyagda koyabilir)ve kara biber koyun.

Hazirlanmis baligi da tuz yatagina yatirip tuz yorganini üstüne örtün İyice.

Firinda baligin buyuklugune bagli olarak yaklasik 1 saat kadar pisirin. 400 grlıklara 40 dk yeterken 1 kg ustu baliklar 1.5 saate kadar cikar

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s