bruschetta

Size de oluyor mu? Hani, bir arkadasınız caya geliyor, cayın yanına et tavuk balık yiyemedigimiz icin tuzlu pek hos seyler hazırlayamıyorum. (Tatlılarda ciddi ilerlettik kendimizi .)

İtalyanların iştah açıcı diye yedikleri bu ekmekler (bruschetta) çok hoşuma gidiyordu. Dukan için biraz rötusladık

Ben özellikle kışın butun malzemeleri birazcik firinliyorum. Hem domatesler pek tadında ve renginde değiller. Hemde cayın yanına sıcak tüketmek daha hos geldi.

Gerekli malzemeler

2 dilim yulaf kepegi ekmegi ( tarif önceki postlarda var)

1 domates,

1 kucuk dis sarimsak

1 tatli kaşığı kadar zeytinyagi

feslegen maydonoz sumak nane

Normalde kizarmis ekmege, ezilmis sarimsakli zeytinyagi sürülüp üstüne domatesli harç konup yeniyor. ama onu yazın yaparız.
Şİmdi Kış Usulü;Bütün malzemeleri kücük kücük doğrayın.Domatesin kabuklarını soymayı unutmayın olur mu. ekmeğin üzerine rendelenmis sarmısagı sürün. 1 tatlı kasıgı zeytinyagını spreyli salata soslugu ile ekmeklere paylaştırın.
üstüne domatesli harcı koyun. fırında hafif koku cıkana kadar 5-10 dakika tutun.
Bu arada çayı demlemiş olun.
afiyet olsun.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s