Zekeriya Beyaz sos

beyaz sos

Bu sosu, tavuk göğüs gibi kuru ve yutması zor olan proteinleri atak günlerinde salatasız sebzesiz, yutabilmek icin kullanıyoruz. yulaf kepeği de eklerseniz bir nevi hafif beşamel sos oluyor fırın yemekleri için.

Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı light labne peynir
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • fesleğen
  • ( 1 kaşık yulaf kepeği- besamel için,)

labne süt ve yumurta sarısı cırpılarak pişirilir. koyu kıvamlı ama yumusak bir sos elde edilir. isteyen tuz karabiber veya sevdiği baharatı ekler. Ben fesleğeni yakıştırıyorum.

Haşlanmış tavukları kücük parcalara ayırıp üzerine bu sosu döküp yiyebilirsiniz.

Alternatif: bir borcama alta kucuk tavuk parcaları üste bu sos. azıcık da peynir rendesi ile fırına verebilirsiniz.

Reklamlar

4 comments on “Zekeriya Beyaz sos

  1. Şahane bir sos oldu bu atak 4’teyken ilaç gibi geldi.Bir kısmını tarifteki gibi fesleğenli,diğer kısmını ise körili yaptım o da nefis oldu tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s